Ahora Ibiza - Love is the bridge between you and everything

Transformerend ademen met Inge

Goed ademen maakt je gelukkig!

Mijn eerste ademsessie herinner ik mij nog als de dag van gisteren: pure magie. Met zeven vrouwen lag ik op het dakterras van ons retreat huis, nog niet wetende wat ons te wachten stond. Een ademcoach liet ons kennis maken met de kracht van de adem. Samen gingen we verbonden en vol ademen.

Na twee minuten werd ik licht in mijn hoofd en voelde ik tintelingen door mijn hele lijf stromen. Daarna werden mijn nek en schouders pijnlijk (de voor mij bekende gevoelige plekken). De extra zuurstof in mijn lichaam kon daar simpelweg niet doorheen door -wat later bleek- de emotionele blokkades. Door ernaartoe te ademen ebde de verkramping weg en voelde ik mij meteen minder gespannen. Vervolgens kwam er een boosheid omhoog. “Komt er emotie omhoog tijdens de sessie -denk aan verdriet, boosheid, frustratie- geef daar dan een ‘klank’ aan”, hoorde ik de ademcoach zeggen. Voorzichtig probeerde ik op die manier mijn boosheid te uiten. Net toen ik me bewust was van alle ‘ego stemmetjes’ in mijn hoofd ademde ik diep in en op een uitademing kwam er een luide brul vrij. En nog eens, en nog eens… Wauw! De leeuwin in mij werd wakker.

Na een uur verbonden ademhalen en het uiten van mijn emoties, kwam ik in grote verlichting terecht. Alsof er een hoop ‘oude ballast’ uit mijn systeem was verdwenen. Wat voelde dat fijn! Ontspannen onder mijn dekentje kwamen er prachtige beelden voorbij en kreeg ik heldere inzichten. Op dat moment voelde ik een heel sterk besluit in mij opkomen… Hier ga ik meer mee doen. En dat heb ik waargemaakt; ik ben nu ademcoach!

Wat is transformerend ademen?

Door transformerend te ademen bevrijd je jezelf van stress en blokkades. Zowel lichamelijk als emotioneel. Het is een krachtige, natuurlijke en helende manier om weer bij jezelf te komen. Simpelweg door middel van je eigen adem. Hoe mooi is dat!

Wat doen we tijdens een ademsessie?

We maken kennis tijdens een intakegesprek. Hierdoor krijgen we helder wat jouw doel of verlangen is waarvoor je wilt ademen. Misschien zijn er duidelijke thema’s waar je aan wilt werken of waarvoor je healing nodig hebt. Of heb je bepaalde kwaliteiten die je juist wilt versterken. Als we dit helder hebben, ga je liggen op een zacht matras en zorg ik ervoor dat je jezelf veilig en oké voelt. Vervolgens analyseer ik je ademhaling en geef ik je feedback over wat ik zie. Daarna starten we met verbonden en vol ademen. Deze actieve ademhaling brengt een grote hoeveelheid zuurstof in je lichaam, waardoor je contact kunt maken met de diepere lagen van je onderbewustzijn. Ik begeleid je hierbij, geef aanwijzingen en gebruik eventueel drukpunten om je energie nog beter te laten stromen. Het kan zijn dat je een klank wilt geven aan bepaalde gevoelens die naar boven komen. Fysieke en/of emotionele blokkades kunnen hierdoor worden doorbroken. Na deze actieve ademfase is er een moment van integratie en rust. Dit is belangrijk om de hoeveelheid extra zuurstof in je lichaam fysiek te verwerken en datgene wat emotioneel is aangeraakt weer een plek te geven. Deze fase van integratie wordt over het algemeen als verlicht en verhelderend ervaren.

Hoe kan dit nu gebeuren in een uur?

Adem en emoties zijn verbonden met elkaar; onze ademhaling is verbonden met onze emotionele toestand. Om (jezelf) goed te kunnen voelen, moet je diep ademhalen. Op een inademing komt de emotie binnen, de uitademing gebruiken we om expressie te geven aan die emotie. Zo kunnen we zingen van blijdschap, huilen van vreugde, verdriet of pijn en zuchten om te ontspannen.

Een emotie op zich duurt maar 30 seconden. Als een emotie volledig doorvoeld, verwerkt en doorgeademd is, blijft er ‘niets’ hangen en is er na die halve minuut weer ruimte voor nieuwe ervaringen en emoties. Een verbonden ademhaling maakt het mogelijk om weggestopte emoties te doorleven en toe te laten zodat er vervolgens rust en vrede ontstaat. Door regelmatig goed en verbonden te ademen kun je jezelf dus op allerlei vlakken helen.

Wil jij dit ook ervaren!?

Wil jij jezelf bevrijden van opgekropte emoties die je misschien al jaren met je meedraagt? Wil jij ervaren hoe het is om jezelf verlicht te voelen door jouw eigen ademhaling? En ben jij nieuwsgierig naar de magie van de adem? Neem dan contact met mij op voor het boeken van een transformerende ademsessie.

Goed ademen maakt je gelukkig! Liefs, Inge

Neem contact op voor meer informatie of het boeken van een ademsessie. 

Ik heb interesse in:

14 + 8 =

© 2019 Ahora Ibiza | Ibiza Retreats
info@ahoraibiza.com | tel. +31-6-38603676